Friendly WiFi

Mirësevini në Friendly WiFi

Mirësevini në Friendly WiFi

Friendly WiFi është një standard çertifikimi i sigurt i iniciuar nga qeveria për WiFi publik. Simboli Friendly WiFi ju tregon se shërbimi plotëson standardet e filtrimit, veçanërisht në zonat ku fëmijët janë të pranishëm.

Vende dhe vendndodhje të aprovuara në të gjithë botën që shfaqin simbolin Friendly WiFi kanë vërtetuar se shërbimi i tyre bllokon aksesin në pornografi, imazhe dhe video të abuzimit seksual të fëmijëve dhe faqeve të internetit të njohura nga Internet Watch Foundation për të pritur imazhe të pahijshme të fëmijëve.

Ky çertifikim do të thotë që ju mund ta dini me siguri. Përvoja juaj në internet është e sigurt. Përdoruesit tuaj të WiFi janë të sigurt.

Friendly Wifi – It’s good to know.

Rreth Friedly WiFi

Simboli Friendly WiFi u krijua dhe u lançua vitin e shkuar në partneritet me Këshillin e Mbretërisë së Bashkuar (MB) për Sigurinë në Internet të Fëmijëve (UKCCIS).

Qeveria e MB fitoi një zotim nga ofruesit kryesorë të WiFi se ata do të ofronin një standard të shërbimit publik i cili filtrohet për:

Pornografi

Faqet e internetit të njohura nga Internet Watch Foundation për të bllokuar imazhet e pahijshme të fëmijëve, reklama ose lidhje me përmbajtje të tillë.

Simboli

Standardi u lançua nën një simbol të thjeshtë, lehtësisht të dallueshem për të siguruar sigurinë publike globale se WiFi që ata po përdorin në vende dhe vende është i certifikuar në mënyrë të pavarur si i filtruar.

Ai gjithashtu lejon operatorët globalë të WiFi publik dhe guest të tregojnë se ata kujdesen për përdoruesit e tyre të WiFi dhe do kenë një përvojë të sigurt në internet. Pra, është mirë të dini se kudo që shihni simbolin Friendly WiFi – shërbimi do të përmbushë standardet minimale për përdorim të sigurt.

RDI (MB)

WiFi miqësor operohet nga RDI (MB), e cila mbikëqyr bazën e të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar të instaluesve dixhitalë të kualifikuar, të kontrolluar nga siguria, të siguruar dhe të sigurt.

RDI mban kontakte të ngushta me ofruesit e WiFi në të gjithë botën, duke siguruar mbështetje të vazhdueshme teknike dhe udhëzime për politikat.

Ju lutemi vini re: filtrimi është një metodë efektive për të siguruar një përvojë të sigurt në internet, por nuk mund të bllokojë përmbajtjen ose imazhet që shfaqen në faqet e mediave sociale, faqet e koduara ose bllokimin e imazheve të vogla që kthehen ndonjëherë kur përdorni një motor kërkimi pa thirrur një “kërkim të sigurt” ‘vendosjen.